Економічна безпека України: науковий підхід до вирішення проблеми

   102_imgПротягом років, що минули після здобуття незалежності, Україні довелося вирішувати надзвичайно складні й відповідальні завдання, пов’язані зі становленням нової економічної системи, що ґрунтується на ринкових засадах. Визнаючи беззаперечні досягнення, слід усвідомлювати масштабність проблем, які все ще перебувають на порядку денному і становлять загрозу економічній безпеці України, перешкоджаючи ефективному функціонуванню вітчизняної економічної системи.

   Зростання ролі та значення економічної безпеки в системі національної безпеки України, відсутність єдності в розумінні природи і сутності економічної безпеки, необхідність системного комплексного аналізу та оцінки ефективності механізму її забезпечення, важливість розробки та застосування ефективних засобів попередження загроз та зміцнення економічної безпеки країни є об’єктивними чинниками, що актуалізують необхідність дослідження зазначеної проблеми.

  Головною метою запропонованої монографії є розроблення теоретико-методологічних і прикладних засад економічної безпеки України та обґрунтування пріоритетних напрямів її зміцнення в сучасних умовах.

    Автори наукового видання  – відомі фахівці.

   Варналій Захарій Степанович - доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, дійсний член Академії економічних наук України, начальник Науково-дослідного центру з проблем оподаткування Національного університету ДПС України, відомий український учений, фахівець у сфері ринкової трансформації економіки, теорії та практики підприємництва, проблем податкової політики, регіонального розвитку та детінізації економіки. З. С. Варналій – автор понад 350 наукових і навчально-методичних праць загальним обсягом авторського матеріалу понад 400 д. а., він є автором понад 20 монографій, 15 підручників і навчальних посібників. Наукові розробки З. С. Варналія втілені у важливих для економіки України програмах і стратегіях, нормативно-правових актах.

   Буркальцева Діана Дмитрівна – кандидат економічних наук, декан економіко-правового факультету Феодосійської фінансово-економічної академії Київського університету ринкових відносин – автор понад 40 наукових і навчально-методичних праць загальним обсягом авторського матеріалу понад 30 д. а. Наукові розробки Д. Д. Буркальцевої втілені у важливих для економіки України програмах і стратегіях. За значний внесок, високий професіоналізм в підготовці фахівців у галузі економіки нагороджена Почесною грамотою міністра економіки Автономної Республіки Крим.

   Саєнко Олександр Сергійович – кандидат економічних наук, асистент кафедри економічної теорії та менеджменту Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, фахівець у сфері теорії та практики зміцнення економічної безпеки країни, аналізу та оцінки її рівня. О. С. Саєнко – автор близько 30 наукових і навчально-методичних праць загальним обсягом авторського матеріалу понад 10 д. а.
© 2015, Видавництво "Знання України". All Rights Reserved.

Search