Міжнародна конференція «Українська національна ідея: вчора, сьогодні, завтра»

18 жовтня у м. Києві відбулася Міжнародна конференція
«Українська національна ідея: вчора, сьогодні, завтра».
Під час цієї конференції із доповідями виступили: Новохацький Володимир (заступник голови Української Ради Миру), Кремень Василь (президент Національної академії педагогічних наук України), Ткаченко Василь (Національна академія педагогічних наук України), Чонг Джин Хва (голова Федерації всесвітнього миру, Євразія), Ільїн Михайло (голова правління Федерації всесвітнього миру, Україна). 
DSC_3928-DSC_4032- 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Була прийнята резолюція: «Учасники міжнародної конференції «Українська національна ідея: вчора, сьогодні, завтра» яка відбулася в Києві, 18 жовтня 2013 р., прагнучи до порозуміння, миру та злагоди як в Україні, так і за її межами, звертаються до всіх прогресивних сил посилити діяльність у миротворчому русі та закликають до наступного:   
1. Сприяти об’єднанню зусиль громадськості в Україні та за її межами з метою формування національної ідеї України. Для цього запровадити проведення обговорень, круглих столів, конференцій з висвітленням результатів у ЗМІ.
2. Спираючись на світовий досвід миротворчої діяльності, популяризувати та поширювати в Україні і світі діяльність мережі Послів Миру як дієвого інструменту народної дипломатії на виконання міжнародних програм.
3. Приєднатись до Резолюції Генеральної Асамблеї ООН про проголошення 2013–2022 років Міжнародним десятиліттям по зближенню культур та запропонувати практичні заходи щодо міжкультурного та міжконфесійного порозуміння.
4. Для поширення цінностей шлюбу та сім’ї, формування в суспільстві поваги до батьків та старшого покоління, підтримати ініціативу Генеральної Асамблеї ООН (А/66/L.59/Rev.1) від 15 жовтня 2012 року про оголошення 1 червня всесвітнім днем батьків та запропонувати практичні заходи з втілення цієї ініціативи.
5. Звернутися до державних інститутів з пропозицією сприяти реалізації резолюції конференції.»
 DSC_3941-DSC_3919-
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Крім того, у рамках цієї конференції відбулася презентація книги Кременя В. і Ткаченка В. «Україна: ідентичність у добу глобалізації», друге видання якої (перероблене та доповнене) вийшло друком у нашому видавництві.
113_img 
© 2015, Видавництво "Знання України". All Rights Reserved.

Search