Вечір пам’яті МИКОЛИ АМОСОВА

4 грудня у Товаристві "Знання" України до 100-річчя від дня народження М. М. Амосова відбувалася значна подія - вечір його пам’яті.
 
На цьому заході була репрезентована книга доктора філософських наук, професора, голови правління Товариства "Знання" України Кушерця В. І. "Людина, яка випереджає час".
amosov2Автор підкреслив: "Говорити й писати про Миколу Михайловича Амосова, видається, просто, водночас – важко. Він – Людина з великої літери, геній, як лікар-хірург, геній, як дослідник, і не менший геній, як письменник. А ще в нього безліч лише йому притаманних гідностей, не зовсім зрозумілих для багатьох – способу життя, вираження думок, мислення, трудової діяль­ності. А ще неповторні ставлення до життя, оцінка ним буття людини, розвитку суспільних відносин і суспільних цінностей, його філософський підхід до взаємостосунків особистостей, до влади та її завдань стосовно діяльності. Писати про Людину, яка після Ярослава Мудрого за проведеним рейтингом визнана другою в Україні видатною особою, надзвичайно відповідально. Спробуємо розповісти саме про нього – Людину з великої літери – Миколу Михайловича Амосова, який зоставив величезний спадок, яким нам потрібно розпоряджатися, робити висновки і пам’ятати цю Людину – мислителя, творця, невтомного лікаря не лише тіла, а й душі."
Зміст книги
1. Переднє слово.
2. Гордість України.
3. До Києва і в Києві.
4. Визнання.
5. Науковий внесок.
6. Оптимальне суспільство.
7. Соратники про вченого.
8. Амосов – письменник, громадський діяч.
9. Просвітницька діяльність.
10. Лектор і викладач.
11. Журналістські бесіди.
12. Він вирішив боротися.
13. Пам’ять жива і буде жити.

Увага! Для всіх, хто цікавиться постатью М. М. Амосова, історією української медицини: книга вже надійшла у продаж.

© 2015, Видавництво "Знання України". All Rights Reserved.

Search