Антропологія права - нова наука або "давня знайома"?

101_img
     Однім із найбільш перспективних на сьогодні у правовій науці видається «сплав» філософського та юридичного знання про людину, який являє собою антропологія права.
    Антропологія права як галузь філософсько-правових досліджень і як самостійна галузь знань вивчає глибинні основи взаємодії людини і права – ті засади, на яких будується право як інституція загальнолюдського масштабу, вказує на загальні підстави права у людському бутті. Чим є для людини право? Ким для права є людина? У який спосіб можуть і повинні взаємодіяти людина і право? Ці ключові питання визначають напрями антропологічно-правової рефлексії. У зв’язку з цим, антропологічно-правові виміри людського буття слід вивчати, осмислюючи співвідношення природи людини і природи права.
     Саме за таким принципом побудоване  наше нове видання, що репрезентуємо читачеві. У першу чергу, навчальний посібник буде корисним студентам, які навчаються за спеціальністю «Правознавство», а також – аспірантам, викладачам, всім, хто бажає поглибити знання з філософії права, антропології права, теорії прав людини та ін. правових наук.
© 2015, Видавництво "Знання України". All Rights Reserved.

Search